Відповідь на запрошення на круглий стіл від каналу 1+1
Published: 2017-03-29.

Інститут вдячний телевізійній службі новин каналу 1+1 за запрошення до участі у круглому столі.

Водночас, ми вважаємо проведення запланованого круглого столу передчасним.

Для того, щоб сісти за один стіл, вчені ІМБГ НАН України досі чекають вибачень від журналістів ТСН каналу 1+1 за недостовірну і дискредитуючу інформацію щодо господарської діяльності та відношення до молоді ІМБГ, яку ми прилюдно спростували в присутності журналістів каналу 1+1 на прес-конференції «Наука і ЗМІ» 22.03.2017 р.

Детальний розгляд проблем НАН України, як і науки в Україні загалом, є дійсно нагальним, але ми маємо дуже глибокий сумнів щодо того, що виключно журналісти ТСН спроможні організувати конструктивну дискусію яка піде на користь науці, а не буде черговим обговоренням знущань над «геніальною українкою», вартості унітазів, проблем оренди, плісняви у гуртожитках, оскільки самі журналісти ТСН неодноразово відмітили, що «Ми не науковці, і залишимось осторонь усіх наукових дискусій та суперечок» (Алла Мазур) та «Господа ученые, я некомпетентна с вами спорить» (Галина Сергеева) http://ua.telekritika.ua/dusia/zhurnalist-galina-sergeeva-vse-zamechaniya-k-moemu-syuzhetu-ne-stoyat-i-viedennogo-yaitsa-667540.

Враховуючи вищезазначене, до організації круглого столу треба було б залучити журналістів інших ЗМІ та на паритетних началах вчених, що користуються повагою наукової спільноти та громадянського суспільства, і публічно обговорити перелік тем круглого столу, модераторів та запрошених експертів.

В своєму зверненні до ЗМІ НАН України наголошував http://imbg.org.ua/uk/ і продовжує вимагати, що такий круглий стіл мусить бути відкритий для всіх бажаючих і проходити з трансляцією наживо одним з провідних телеканалів України.

Тема науки настільки важлива для розвитку нашої країни та майбутнього нашої молоді, що для її обговорення треба залучити найкращі сили суспільства та медіа і дотриматися головного етичного принципу «Noli nocere» (Не нашкодь).

Вважаємо, що для підготовки круглого столу в такому форматі потрібно щонайменше кілька тижнів, і ми з задоволенням візьмемо в ньому участь.



Back to the list