Прес-служба Апарату Верховної Ради України щодо тест-систем для діагностики коронавірусу
Published: 2020-04-07. Active until: 2020-04-01.

01.04.2020 р. Заступниця Голови Верховної Ради України Олена Кондратюк звернулася до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля з проханням вжити заходів для належного фінансування та безперебійної роботи співробітників Інституту молекулярної біології та генетики НАН України.

Реагуючи на депутатське звернення, Глава Уряду Денис Шмигаль дав доручення керівництву МОЗ та Академії наук невідкладно вжити заходів для виправлення ситуації.

"Сподіваюся, що в такі непрості часи Кабмін буде швидко реагувати та виробляти гідні відповіді на виклики, пов’язані з коронавірусом. Зараз в усьому світі та країнах Європи відбувається стрімке переорієнтування науки та медицини на протидію COVID-19", - зауважила Заступниця Голови Верховної Ради.

На її переконання, Уряду слід пріоритетно направляти зусилля та ресурси туди, де є потенціал виробляти власні тести. "Це стратегічно необхідно для України, щоб не залежати від іноземних поставок, на які зараз шалений попит і черга. Адже кожен день зволікання та відсутності необхідних засобів діагностики і стримування коронавірусу може вартувати чийогось життя".

Вичерпна інформація за посиланням на Прес-службу Апарату Верховної Ради України.



Back to the list