Візит Президента ПАН Єжи Душинського до ІМБГ НАН України
Published: 2022-07-13. Modified: 2022-07-13. Active until: 2022-07-11.
Україну відвідав президент Польської академії наук академік Єжи Душинський.

11 липня 2022 року високий гість завітав, зокрема, до ІМБГ НАН України. Президент ПАН оглянув лабораторії інституту і розповів про плани ПАН щодо підтримки українських науковців – як тих, що через війну перебувають зараз у Польщі й інших країнах Європи, так і тих, що залишились і працюють в Україні. Для цього, за його словами, ПАН акумулювала кошти, надані країнами, що належать до Всеєвропейської федерації академій природничих і гуманітарних наук, а також США, Данією, Австралією і Тайландом.

Президент ПАН запевнив, що його академія прагне допомогти вченим з академічних інститутів України, оскільки, за даними ПАН, саме науковці НАН України в останні 5 років демонстрували найбільшу в Україні публікаційну активність (і при цьому – один із найбільших коефіцієнтів впливу своїх публікацій – field-weighted citation impact).

На фото: Під час візиту до Інституту молекулярної біології і генетики НАНУ. Зліва праворуч – директор ІМБГ, академік Михайло Тукало, президент ПАН професор Єжи Душинський; заступниця директора ІМБГ Любов Лукаш та заступник директора ІМБГ Сергій Дзядевич.

Більше інформації про візит Єжи Душинського

- на сторінці f/b ІМБГ НАН України

- на сайті НАН Україїни за посиланням.



Back to the list