26 вересня 2023 року відбулися урочисті збори колективу ІМБГ НАН України, присвячені 50-річчю Інституту
Published: 2023-09-27. Modified: 2023-12-26. Active until: 2023-09-27.

26–29 вересня 2023 року в ІМБГ НАН України (Київ, вул. Академіка Заболотного, 150, конференц-зала, 4-й поверх) триває XVІІІ Міжнародна наукова конференція «Фактори експериментальної еволюції організмів», яка присвячується 50-річчю заснування Інституту і 70-річчю відкриття подвійної спіралі ДНК, й асоційований з конференцією симпозіум «Геном рослин VІІІ». У межах цього наукового зібрання проходить й конференція молодих учених Інституту.

В рамках проведення наукового заходу 26 вересня 2023 року відбулися урочисті збори колективу ІМБГ НАН України з нагоди 50-річчя Інституту. Відкриття розпочав директор ІМБГ НАН України, академік НАН України М.А.Тукало, представивши доповідь: «Досягнення та перспективи ІМБГ НАН України». З привітаннями виступили поважні почесні гості:

  • Президент НАН України, академік НАН України А.Г.Загородній,
  • Віце-президент НАН України, академік НАН України В.Л. Богданов
  • Віце-президент НАН України, академік НАН України В.Г.Кошечко
  • Академік-секретар ВБФМБ НАН України, академік НАН України С.В.Комісаренко

Було озвучено вітання від державних органів влади - Офісу Президента України та Голови Верховної ради України, а також вручено державні та відомчі нагороди вченим Інституту, які плідно працюють на благо української науки.

Вершиною урочистих зборів стали виступи авторитетних колег - корифеїв наук про життя:

  • «Ключова роль відділу механізмів трансляції генетичної інформації в створенні та розвитку ІМБГ НАН України», доповідач — академік НАН України Г.В.Єльська.
  • «М(?)К», доповідач — член-кор. НАН України В.А.Кордюм.
  • «КоАлювання як новий тип посттрансляційної модифікації протеїнів та його функції в клітині», доповідач — член-кор. НАН України В.В.Філоненко.

Трудовий колектив ІМБГ НАН України було нагороджено Грамотою Верховної Ради України за заслуги перед Українським народом - з нагоди 50-річчя з дня заснування Інституту молекулярної біології і генетики НАН України (Розпорядження Голови ВРУ №928-к від 24.08.2023 р.).

Висловлюємо велику повагу та вдячність захисникам, що боронять нашу Батьківщину від російських загарбників, серед яких - наші колеги, за те, що ми маємо можливість жити мирним життям, працювати, проводити наукові дослідження, експерименти, конференції, заходи. Вічна пам'ять полеглим... Слава Україні!

Більше інформації про урочисті збори - за посиланням



Back to the list