Переможці конкурсу стартапів з біомолекулярної електроніки (BIP 2022)
Published: 2022-02-02. Active until: 2022-01-31.

25 та 27 січня 2022 року у співробітництві та на базі НТЦ КАУ серед переможців конкурсу стартапів з біомолекулярної електроніки було проведено тренінг "Підготовка пітч-презентацій", який є однією із складових Інкубаційної програми “Booster інноваційних проєктів”. Тренінг проводився в рамках конкурсу стартапів проєкту програми Горизонт 2020 BIONANOSENS, координатор — ІМБГ НАНУ.

У заході взяло участь шість відібраних проєктів з усієї України. Тренерами були бізнес-консультанти, які допомогли молодим стартаперам підготувати свій продукт для презентації потенційним інвесторам.

Проєкти були відібрані з різних сфер життєдіяльності людства. Серед них, наприклад, прототип неінвазивного браслету-глюкометру для інсулінозалежних людей, який дозволить проводити діагностування рівня цукру у крові без проколювання шкіри в режимі реального часу, що буде інтегровано до оцінки інших параметрів. Надзвичайно цікавим рішенням є також прототип датчиків для визначення якості вина, які будуть передавати на комп'ютер дані для подальшого коригування температури, осаду, кількості цукру та ін. Представлені рішення здатні навіть розв'язувати екологічні проблеми у цілому регіоні, як-от створення платформи, де можна замовити аналіз території: оцінку космічних знімків території ландшафту громади, дослідження температури, проблем із затопленням чи посухою, оцінку якості та кількості зелених насаджень та розробку плану розв'язання проблем на даній території чи громаді.

Більше інформації за посиланням .



Back to the list