Пішов з життя Станіслав Станіславович Малюта
Published: 2022-12-27. Modified: 2022-12-27. Active until: 2022-12-08.

У грудні 2022 року пішов з життя член-кореспондент НАН України, головний науковий співробітник відділу молекулярної генетики ІМБГ НАН України, доктор біологічних наук, професор Станіслав Станіславович Малюта.

С. С. Малюта - видатний вчений в галузі загальної і молекулярної генетики, молекулярної біології та генетики мікроорганізмів. Працював в ІМБГ НАН України з дня його заснування, де пройшов шлях від молодшого наукового співробітника до завідувача відділу молекулярної генетики, який він, починаючи 3 1978 р., очолював двадцять років поспіль. У 2002-2003 рр. Станіслав Станіславович обіймав посаду заступника директора з наукової роботи ІМБГ НАН України. Кілька років був заступником академіка-секретаря Відділення біохімії, фізіології і молекулярної біології НАН України.

С. С. Малюта творив науку протягом всього свого життя, відрізнявся гострим розумом, високим професіоналізмом, турботою про людей, високим летом наукової думки.

Колектив Інституту молекулярної біології і генетики, колеги, учні висловлюють щирі співчуття рідним та близьким Станіслава Станіславовича. Вічна йому пам'ять…



Back to the list